top of page

SUOMALAISTA MUSIIKKIHISTORIAA

Matin ja Tepon tallaama polku on vertaansa vailla suomalaisen iskelmämusiikin historiassa. Turkulaisveljesten neljän vuosikymmenen mittainen ura on tuottanut puolitoista miljoonaa myytyä levyä,  37 kultalevyä, 10 platinalevyä ja 3 tuplaplatinaa! Palkintokaapista löytyy Iskelmä-Finlandia, kaksi Emmaa, Olavi Virta -stipendi, Vuoden tanssittaja -palkinto, Turun tähti -laatta, Vuoden vaikuttaja -palkinto, Suomen Kulttuurirahaston myöntämät Elias Lönnrot -mitalit ja suuri joukko muita tunnustuksia. Matin ja Tepon laji ei ole hevimetallia, se on jalometallia.

Matin ja Tepon kiintotähteyden arvoa kohottaa se, että parivaljakko ei ole jäänyt lepäämään nostalgian laakereille. Kaksikko tuottaa jatkuvasti uutta musiikkia, joka paitsi pitää vakiintuneet fanit aktiivisena, myös houkuttelee yhä uusia tanssivia sukupolvia  keikkapaikoille ja levyjen kuuntelijoiksi.  Matin ja Tepon ensilevy "Jos olet onnellinen" ilmestyi vuonna 1969.  Seuraavana vuonna prässättiin vinyylille Matin ensimmäinen levytetty sävellys "Kissankultaa" . Se oli todellinen läpilyönti ja siitä käynnistyi hittiputki, jonka päätä ei vielä näy. Kruununjalokivinä kultaisessa ketjussa loistelevat vaikkapa sellaiset ikivihreät klassikot kuin "Mä joka päivä töitä teen", "Näitä polkuja tallaan", "Kaiken takana on nainen", "Näin se kesäloma toimii", "Ensimmäinen" tai "Pöytä täyteen". Matin ja Tepon uskomattomasta turnauskestävyydestä kertoo, että vuoden 2008 albumi "Satoi tai paistoi" oli vuoden myydyin iskelmälevy ja komeili Top 40 -listalla 23 viikon ajan! Ei vuotta ettei hittiä, tuntuu olevan Ruohosten periaate.

Matin ja Tepon suosio ei ole onnenkantamoinen. Syitä huipulle pääsyyn ja siellä pysymiseen voi etsiä miesten luontaisesta lahjakkuudesta. Matin hittiherkästä säveltäjäkynästä ja VP.Lehdon, Tepon, Jari Salosen, Jiri Nikkisen lyriikoista. Veljesten vahvuus on myös asenteessa. Yli neljän vuosikymmenen ja miljoonien keikkakilometrien myllyssä on kestetty olemalla uskollisia yleisölle, ammatillisestikunnianhimoisia ja aidosti yrittäjähenkisiä.

Suuri merkitys on Matin ja Tepon toisiaan tukevilla persoonilla. Matti on päällikkö:täynnäideoita,
impulsiivisuutta ja riskinottokykyäkin. Isoveli Teppo on puolestaan jalat maassa oleva realisti,
leppoisa ja tasoittava persoona.

 

Keskinäinen luottamus ja arvostus on silmiinpistävää, vaikka sitä kovasti koetetaan naamioida veljelliseen naljailuun ja loputtomaan tilannehuumoriin. Yksi Matin ja Tepon salaisuuksista on myös se, että he eivät ole etääntyneet kauas juuristaan. Kun seuraa parivaljakon toimintaa tanssipaikalla tai konserttilavalla, voi aistia luontevan yhteyden yleisön ja tähtien välillä. Tarinaa isketään kuin naapurinpojat konsanaan ja tunnelma on aina välittömän kotoinen.

Matin ja Tepon työmoraali on korkea. Tilaisuuksien järjestäjät ovat aina voineet luottaa siihen että duo vetää paikkaan kuin paikkaan suuret yleisömäärät. Keikat hoidetaan ihailtavalla ammattitaidolla ja täysillä itseään säästämättä.

 

bottom of page